Fysiopiste Isokyrö

Fysiopiste Isokyrö palvelee asiakkaitaan myös runsailla ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosalilla. Syys- ja kevät lukukausilla tiloissamme ja Pohjankyrösalin tiloissa pyörii yli kymmenen ryhmää viikossa. Valitse runsaasta valikoimasta omasi tai treenaile silloin kun sinulle sopii kuntosalillamme joka on avainkortilla avoinna ma-su klo 6-22.

ISONKYRÖN SYKSYN 2019 RYHMÄLIIKUNTAKALENTERI

Tuntiselosteet

Pump(pi)

Pump on tehokas lihaskestävyyttä kehittävä ja parantava tunti. Pumpissa välineenä käytetään painotankoa, johon voit valita itsellesi sopivat painot. Tunnilla harjoitetaan tärkeimpiä päälihasryhmiä kyykkyjen, työntöjen, nostojen ja kääntöjen avulla. Intensiiviseen tuntiin yhdistyy hyvä treeni ja musiikki, ilman askelsarjoja. Tunnilla kalorit palaa, lihasvoima kehittyy ja kunto kohenee!

Fysio.Fit ryhmä

Tämä ryhmä on tarkoitettu niille, jotka haluaisivat muutosta omaan harjoitteluun, kesäkuntoon tai muuten vain harjoitella kovaa, hyvässä seurassa ja TAVOITTEELLISESTI! Ryhmä sopii erityisesti aktiivisesti liikuntaa harrastaville, jotka haluavat lähteä haastamaan itseään ja hakemaan omia rajojaan, sekä urheilijoille oman harjoittelun tueksi.

Ryhmän tueksi voit myös ostaa palveluistamme mm:

  • Kuntotestit ( aerobinen ja lihaskuntotestit) ryhmän alussa, puolivälissä ja lopussa
  • Kehonkoostumus mittaukset
  • Fysioterapeuttisen tutkimuksen, jossa arvioidaan ryhtisi, yleinen toimintakykysi, nivelten liikkuvuudet ja lihasepätasapaino. Näin pystymme vaikuttamaan mahdollisiin ongelmakohtiin harjoittelun kannalta, kuten rasitusvammoihin.
  • Henkilökohtaisen treeniohjelman omatoimiseen harjoitteluun
  • Kuntosalikortin

 

Ohjatut kuntosaliryhmät

Ohjatut ryhmämme pidetään Isonkyrön Fysiopisteen toimitiloissa olevassa kuntosalissa. Ohjatut kuntosaliryhmämme ovat tarkoitettuja kaikenikäisille ja kuntoisille. Näin kokeneemmat kuin kokemattomammatkin kuntosalikävijät ovat tervetulleita ja pyrimme tekemään kuntosaliharjoittelun aloituksesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

Ryhmätarjontamme on monipuolista aina kiinteytysryhmistä, salicirquitiin ja äijäryhmistä eläkeläisryhmiin. Ohjatut ryhmäkertamme sisältävät alkuverryttelyn, lihasvoimaharjoitusosuuden ja loppuvenyttelyn. Pyrimme aina tarjoamaan ryhmien aikana ohjausta ja neuvontaa oikeaoppiseen harjoitteluun ja keskitymme etenkin oikeaoppisiin liikesuorituksiin, sekä tekniikkaan.

Fysiopiste Seinäjoki

Fysiopiste seinäjoen tiloissa on yhdistetty ryhmäliikunta ja kuntosali tila. Kokeneet ja ammattitaitoiset fysioterapeuttimme vetävät tiloissamme ryhmäliikuntatunteja. Valitse valikoimasta omasi tai treenaile silloin, kun sinulle sopii kuntosalillamme, joka on avainkortilla avoinna ma-su klo 6-22.

SEINÄJOEN SYKSYN 2019 RYHMÄLIIKUNTAKALENTERI

Tuntiselosteet

Pilates alkeet ja jatko

PhysioPilates pohjautuu Joseph Pilateksen (1880-1967) luomaan kehonhallintamenetelmään. Tavoitteena on kehittää voimaa, liikkuvuutta ja hyvää oloa perustuen kehon keskustan hallintaan ja syvien tukilihasten vahvistamiseen. Harjoittelun avulla opitaan käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat.

PhysioPilates on pilatesharjoittelua, jossa yhdistyy fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates -koulutuksen saanut fysioterapeutti. Ryhmäkoot ovat pieniä (max 10), mikä mahdollistaa yksilöllisesti asiakkaan huomioimisen esim. tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. PhysioPilates sopii jokaiselle, aloittelevasta liikkujasta urheilijaan.

KYSY LISÄÄ PHYSIOPILATEKSEN ALKEIS- JA JATKORYHMISTÄ :
Salla Suomela
salla.suomela@fysiopiste.com
.

Niskalenkki

Niskalenkki on tarkoitettu niskahartiaseudun, olkapään ja rintarangan ongelmista kärsiville henkilöille. Päänsärky, hartiaseudun kiputilat, yläraajojen puutumis- ja kipusäteilyongelmat sekä yläselän kivut ovat tyypillisiä Niskalenkki1oireita, joiden helpottamiseksi ryhmä on kehitetty.

Tavoite

Niskalenkin tavoitteena on lisätä osallistujien tietämystä siitä miten ryhdin muuttuminen sekä liikkuvuuden ja lihasvoimien heikentyminen vaikuttavat erilaisten oireiden syntyyn. Tieto motivoi harjoittelemaan tehokkaammin ja sitä kautta saavuttamaan parempia tuloksia. Ryhmässä opetellaan vahvistamaan niskan, hartiaseudun ja ylävartalon oikeata asentoa tukevia lihaksia ja lisäämään rintarangan liikkuvuutta kullekin osallistujalle sopivilla harjoitteilla.

Ryhmässä käydään läpi kuntosaliharjoitteita, jotka vahvistavat ylävartalon lihaksia sekä myös tärkeimpiä keskivartalon lihaksia, jotka vaikuttavat lantion asennon hallintaan. Turvalliset lihasvenytykset kuuluvat myös ohjelmaan. Kuuden viikon aikana lihaskestävyys ei vielä ehdi kehittyä; tavoitteena onkin luoda turvalliset edellytykset osallistujien Niskalenkin jälkeiselle harjoittelulle. Osallistujat saavat jokaisella ryhmäkerralla kirjalliset ohjeet kuvineen kunkin kerran harjoitteista.

Ryhmätapaamisten aikana voidaan pohtia osallistujien esille tuomia ongelmia: niskalle ja hartiaseudulle sopivat nukkumisasennot, oikeat lukemisasennot jne.
Osallistujien niin halutessa on tapaamisten aikana mahdollista toteuttaa sauvakävelyn opettelu.

Kesto ja ryhmän koko

NiskalenkkiNiskalenkki kestää kuusi viikkoa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa tunnin kerrallaan. Ryhmään otetaan maksimissaan kahdeksan henkilöä. Tämä takaa yksilöllisen ohjauksen ja kullekin sopivien harjoitteiden valitsemisen.

Niskalenkkiä saa ohjata vain virallisen koulutuksen saanut henkilö.

Tervetuloa oppimaan uutta ja vähentämään niskan ja hartiaseudun kiputiloja!

Selkävoitto

Selkävoitto on tarkoitettu kaikille selkäkivuista ja selkäperäisistä alaraajaongelmista kärsiville. Harjoittelun voi aloittaa heti akuutin kipuvaiheen helpotuttua. Erityisesti kroonisista ja/tai toistuvista alaselkäongelmista selkävoittokärsivät ja esim. nikamasiirtymäpotilaat hyötyvät Selkävoitosta. Myös välilevyvauriopotilaat voivat aloittaa harjoittelun Selkävoitossa heti akuutin kipuvaiheen lievityttyä. Selkävoitto sopii myös selän kuntoutukseen selkäoperaatioiden jälkeen ja on erinomainen kaikille, joilla on ongelmia selän hallinnassa ja hyvän toiminnallisen ryhdin löytämisessä.

Tavoite

Selkävoiton tavoitteena on selän luonnollisen hyvän asennon löytäminen sekä selän hallinnan ja tukilihasten aktivoiminen.

Selkävoitossa opetellaan syvien selkärankaa ja lantiota tukevien lihasten aktivaatiota ja niiden yhteistoimintaa yhdessä pinnallisten, ns. liikuttajalihasten kanssa. Harjoittelu etenee progressiivisesti tukilihasten yhteisaktivaation opettelusta toiminnallisiin harjoituksiin. Jokaiselta ryhmäkerralta ryhmäläiset saavat kuvalliset ja kirjalliset kotiharjoitusohjeet, joita on tarkoitus suorittaa välipäivien aikana. Ryhmäkertojen aikana ryhmäläiselle kertyy turvalliset ja tehokkaat harjoitteet sekä kotiin että kuntosalille. Harjoittelun lisäksi ryhmäläisille jaetaan kirjallista materiaalia ryhmäkerroilla käytyjen teoria-asioiden pohjalta. Näin lisätään ryhmäläisten tietoisuutta selän toiminnasta, lihastasapainon ja hyvän ryhdin merkityksestä jne.

Kesto ja ryhmän koko

Selkävoitto selkävoitto_kylkikestää kuusi viikkoa. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa tunnin kerrallaan. Ryhmään otetaan maksimissaan kahdeksan henkilöä. Ryhmässä annetaan yksilöllistä ohjausta ja haetaan jokaiselle ryhmäläiselle omat, kivuttomat harjoitteet.

Selkävoittoa saa ohjata vain virallisen Selkävoitto-ryhmäohjaajakoulutuksen käynyt fysioterapeutti (OMT-terapeutti).

 

Tervetuloa vähentämään selän kiputiloja ja opettelemaan selän hallintaa tarkoin ohjattuun Selkävoitto-ryhmään.

 

 

 

Ohjatut kuntosaliryhmät

Ohjatut ryhmät pidetään Seinäjoen Fysiopisteen toimitiloissa olevassa kuntosalissa. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme ohjaavat ja neuvovat oikeaoppiseen harjoitteluun, liikesuorituksiin sekä tekniikkaan. Ohjatut ryhmäkertamme sisältävät aina alkuveryttelyn, lihasvoimaharjoitteluosuuden ja loppuvenyttelyn.

Tarkemmin tunneista voi tiedustella puhelimitse 040 838 2212 tai sähköpostilla seinajoki@fysiopiste.com

 

 

DSC_0969